Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ζην επικινδύνως...(Ιανουάριος 2015)

Άντε καλό μήνα! Ήρθε κι ο Φεβρουάριος! Δύσκολος μήνας και ο προηγούμενος... Για τον επόμενο δεν μπορώ να πω κάτι, θα δείξει... Όπως έλεγε κι ο μαέστρος, ο Θανάσης: "Ότι γίνεται, φαίνεται". Θα δούμε, λοιπόν, που πάμε ως χώρα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω πολλά πράγματα εδώ στο τραγουδοποιός.Gr τον προηγούμενο μήνα. Δεν είναι μόνο η δύσκολη καθημερινότητα, αλλά κυρίως οι σκέψεις για το "Ωρέ, που πάμε...", που έλεγε κι ο Βασίλης Αυλωνίτης. Έχω τραγούδια από τρεις καινούριους δημιουργούς να ανεβάσω στη σελίδα, αλλά δεν πρόλαβα να τα ετοιμάσω!
Κάποιοι άλλοι όμως παρουσίασαν το Τραγουδοποιός.GR και θέλω να τους ευχαριστήσω! Ο Βασίλης Κομύτης και η Αθηνά Σπανού είχαν καλεσμένους στην εκπομπή "Τα παλιόμουτρα", στο Imaginistas Web Radio, τον Κώστα Λόζο και την Νάντια Δουλαβέρα! 

Θέλω να τους ευχαριστήσω και τους τέσσερις, τον Κώστα, την Νάντια, τον Βασίλη και την Αθηνά για την αναφορά τους στο Τραγουδοποιός.GR και σε εμένα προσωπικά! Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε να βρεθούμε κι από κοντά!
Όταν βρείτε χρόνο μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ. Θα ακούσετε τον Κώστα και την Νάντια να μιλάνε για τα τραγούδια τους! Επίσης θα ακούσετε τον Κώστα να παίζει μερικά τραγούδια ζωντανά. Θα ακούσετε και ένα από τα καινούρια, τα ακυκλοφόρητα, που ετοιμάζουν με την Νάντια!!!

Σχόλιο για την κυβέρνηση δεν θα κάνω, είναι νωρίς ακόμα, θα δούμε...
Και μην σας μπερδεύει ο τίτλος, αυτός απευθύνεται στους μουσικούς. Σε όλους αυτούς τους μουσικούς που ψάχνουν να βρουν ένα μεροκάματο και λίγη αξιοπρέπεια. Χθες πήγαμε σε ένα μαγαζί να μιλήσουμε για δουλειά. Η πρώτη φράση που μου ήρθε στο μυαλό όταν φύγαμε ήταν Ζην pericolosamente ή Vivere επικινδύνως, όπως θέλετε πείτε το... Τα μαγαζιά πλέον δεν ξέρουν τι θέλουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλουν να πληρώνουν τους μουσικούς. Γιατί εκεί που φτάσαμε τα μεροκάματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα... Ξέρω μουσικό που παίζει μια φορά τη βδομάδα για είκοσι ευρώ. Τι να του πεις, "μην παίζεις", αφού με αυτά τα είκοσι ευρώ βγάζει το φαγητό της εβδομάδας...

Έχω και ένα τραγούδι για σήμερα! Αφιερωμένο στη Σταυρούλα, μια φίλη που είχα να δω καιρό! Την βρήκα κατα τύχη σε μια ταβέρνα. Έχει φύγει εδώ και ένα χρόνο στην Αυστρία μου είπε... Γύρισε για τις εκλογές και ξαναέφυγε... Μου είπε ότι δεν μπορεί να βλέπει την πόλη έτσι, νεκρή και άδεια...

Στάθηκα πενιές ν' ακούσω (Βασίλης Τσιτσάνης, 1948)
Τραγούδι: Στράτος Παγιουμτζής


* * * * *

Τον μήνα που πέρασε...
Ο Κώστας Λόζος και η Νάντια Δουλαβέρα ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή "Tα Παλιόμουτρα" στο Imaginistes Web Radio, στο Μπαχάμι!

Συναυλίες - εμφανίσεις:
- Η δεύτερη συναυλία του Γιώργου Μιχαήλ και του Δημήτρη Βαβλιάρα στην Αθήνα.
- Ο Θεόφιλος Ματθαίου και ο Γρηγόρης Νατσούδης στο Καφωδείο ΜΑΤΖΟΡΕ.
- Ο Μπλάκυ (κιθάρα) και ο Γιώργος Καλούσης (τσέλο) συνεχίζουν κάθε Παρασκευή στο ΚΩΝΕΙΟ στις Συκιές!
- Οι Άμβυκες παίξαμε δυο Παρασκευές στη ΛΗΘΗΝΟΗ.

Τους στίχους για το τραγούδι "Χρέος" του Θεόφιλου Ματθαίου και για το "Η συνάντηση" του Αποστόλη Δημητρακόπουλου!

Νέο μέλος στο blog o Χρήστος Κρικέλης που έχει τη σελίδα imakemusic.gr

Τέλος, επειδή μου το ζήτησαν κάποιοι φίλοι, έγραψα αναλυτικά και με εικόνες "Οδηγίες για το κατέβασμα των τραγουδιών".

Το "Περάστε την πρώτη του μηνός" είναι η πρώτη ανάρτηση κάθε μήνα!
Περιλαμβάνει μια ανασκόπηση και τα στατιστικά του μήνα που πέρασε!
Εδώ σ' αυτήν την ανάρτηση μπορεί όποιος θέλει:
- Να κάνει ένα γενικό σχόλιο για τη σελίδα!
- Να εκφράσει μια απορία!
- Να κάνει μια ερώτηση!
- Να ανοίξει κάποιο θέμα για συζήτηση!
- Να πει μια απλή (αλλά τόσο σημαντική) καλημέρα!
...κάτι σαν ένα βήμα δημόσιου διαλόγου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου